Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Λιβύη Τούρκος και Καταριανός Υπ. Άμυνας – Σχεδιάζουν επίθεση στις πετρελαιοπηγές – Εκεί και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, τυχαίο;

Στη Λιβύη Τούρκος και Καταριανός Υπ. Άμυνας – Σχεδιάζουν επίθεση στις πετρελαιοπηγές – Εκεί και ο Γερμανός ΥΠΕΞ, τυχαίο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Λιβύη, στην πρωτεύουσα Τρίπολη, πραγματοποιούν τη Δευτέρα έκτακτη επίσκεψη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ, Χαλίντ Μπιν Μοχάμεντ Αλ Ατίγια [διαβάστε εδώ]. Τούρκοι και Καταριανοί συναντήθηκαν με τους «υποτελείς» τους της ισλαμιστικής κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Φαγιέζ αλ Σαράτζ και στη συνέχεια επιθεώρησαν τις εργασίες κατασκευής τουρκικής βάσης στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ανεπίσημος λογαριασμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter, Τούρκοι και Καταριανοί εξέφρασαν την ανάγκη έναρξης αιφνιδιαστικής επίθεσης στα ανατολικά της Λιβύης, στη γραμμή Σύρτης – Αλ Τζούφρα, με στόχο την κατάληψη των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, που ελέγχονται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χαφτάρ.

Τούρκοι και Καταριανοί συμφωνούν σε μια αιφνιδιαστική και ταχεία επίθεση ώστε να μην προλάβει να επέμβει στρατιωτικά η Αίγυπτος, που υποστηρίζει τη Βουλή.

Πληροφορούμαστε επίσης ότι Καταριανοί, Τούρκοι και Γερμανοί, προωθούν ένα εναλλακτικό «σχέδιο» για αποστρατικοποίηση της Σύρτης, της στρατηγικής πόλης λιμάνι, από την οποία γίνεται η εξαγωγή πετρελαίου και ελέγχεται από τον στρατό (LNA) της Βουλής.

Να σημειωθεί -είναι σημαντικό- ότι στην Τρίπολη πραγματοποιεί επίσκεψη, παράλληλα με Τούρκους και Καταριανούς και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Χάικο Μάας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον «υπουργό Εξωτερικών» της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τρίπολης, δήλωσε ότι η Γερμανία αντιτίθεται σε στρατιωτική κλιμάκωση και ξένες στρατιωτικές αναμίξεις στη Λιβύη.

Η ειρωνεία είναι ότι μόλις 20 μέτρα μακριά του, οι υπουργοί Άμυνας Τουρκίας και Κατάρ συζητούσαν στρατιωτική κλιμάκωση.

Το γεγονός ότι Τούρκοι και Καταριανοί βρίσκονται στη Λιβύη σχεδιάζοντας πόλεμο και παράλληλα επισκέπτεται τη χώρα ο Χάικο Μάας, ως περιστέρι της ειρήνης, προκαλεί εύλογες σκέψεις για τον πραγματικό σκοπό της γερμανικής επίσκεψης.

Ιδίως όταν η Γερμανία προστατεύει την έκνομη και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ.

Εάν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι το Κατάρ είναι μεγαλομέτοχος της Deutsche Bank και τα γερμανικά συμφέροντα συμπορεύονται με τα τουρκικά, το παζλ είναι αρκετά ξεκάθαρο.

Βουλή: Όχι στην αποστρατικοποίηση της Σύρτης

Έγινε επίσης γνωστό ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, που εδρεύει ανατολικά στην Κυρηναϊκή, αρνήθηκε τα σχέδια για δημιουργίας «ουδέτερης» μη στρατιωτικοποιημένης ζώνης στη γραμμή Σύρτης – Αλ Τζούφρα, διότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με μόνιμη διχοτόμηση της Λιβύης.

Τι μεταδίδει το Reuters

Το Reuters μεταδίδει ότι, οι υπουργοί Άμυνας Τουρκίας και Κατάρ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επισκέφτηκαν τη λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη τη Δευτέρα εν μέσω προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός στη διχοτομημένη χώρα, ανέφεραν τα λιβυκά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τι μετέδωσε η ΕΡΤ για την «πολυκοσμία» στην Τρίπολη

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα για τον κορωνοϊό, ο Χάικο Μαας έφτασε –χωρίς να έχει ανακοινωθεί η επίσκεψη– στη Λιβύη, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στη Λιβύη μετά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο Βερολίνο, όταν οι διεθνείς δυνάμεις συμφώνησαν σε μια ειρηνευτική διαδικασία που τώρα έχει σε μεγάλο βαθμό διακοπεί.

«Βλέπουμε μια απατηλή ηρεμία αυτή τη στιγμή στη Λιβύη.

»Και οι δύο πλευρές και οι διεθνείς σύμμαχοί τους συνεχίζουν να εξοπλίζουν τη χώρα σε μαζική κλίμακα και να εμποδίζουν τις προϋποθέσεις για μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Μάας κατά τη άφιξή του.

Ο Μάας έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σαράτζ στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Στην Τρίπολη βρίσκονταν και οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ και το Κατάρ- δεν έγινε σαφές αν ο Γερμανός ΥΠΕΞ τους συνάντησε.

Μετά την επίσκεψή του στη Λιβύη, ο Μάας πρόκειται να ταξιδέψει στο Αμπού Ντάμπι, μετά τη συμφωνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ για έναρξη διπλωματικών σχέσεων.

Ο Μάας δήλωσε πως σχεδιάζει να συγχαρεί τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ιστορική αυτή κίνηση, ενώ θα συζητήσει επίσης μαζί του την κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και στο Ιράν, τη Συρία, το Κατάρ και τον Λίβανο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr