Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις μήνες νωρίτερα αναμένονται τα γαλλικά μαχητικά Rafale στην Ελλάδα

Τρεις μήνες νωρίτερα αναμένονται τα γαλλικά μαχητικά Rafale στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για να φτάσουν στην Ελλάδα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν αρχικά τα πρώτα γαλλικά μαχητικά Rafale.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στόχος είναι γίνει η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων μαχητικών τον Ιανουάριο του 2021.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τα έξι καινούρια Ραφάλ να φτάσουν στην 114 Πτέρυγα Μάχης την άνοιξη και η παραλαβή να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι με τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα μαχητικά.

Στην Ελλάδα θα φτάσουν συνολικά 14 μονοθέσια και 4 διθέσια μαχητικά αεροσκάφη.

Τον Ιανουάριο, ομάδα χειριστών και ιπτάμενοι, αναμένεται να μεταβούν στη Γαλλία προκειμένου να εκπαιδευτούν και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με Γάλλους εκπαιδευτές, ώστε στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα να στηθεί ένα Κέντρο Εκπαίδευσης των χειριστών για τα Ραφάλ.

Η Αθήνα ζητά όλα τα αεροσκάφη να είναι της έκδοσης F3R, που σημαίνει ότι θα μπορούν αν φέρουν όλα τα όπλα που έχει στο οπλοστάσιο της η Πολεμική Αεροπορία αλλά και τους πυραύλους Meteor εφόσον τους προμηθευτεί.

Αυτό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω μαχητικού αεροσκάφους έναντι των αεροσκαφών άλλου τύπου που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Δεν υπάρχει «ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας ο οποίος να μην έχει πάντοτε στο μυαλό του ότι η χώρα αντιμετωπίζει ορατή απειλή»

Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

Νίκος Δένδιας για 1821: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...