ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Καρυάτιδες, Μακεδονία, Μέγας Αλέξανδρος, Μιχάλης Λεφαντζής, Ολυμπιάδα Βασίλισσα της Μακεδονίας, Ρωξάνη, Τύμβος Καστά, Φωτογραφίες,


















































«Σανδαλάκηδες» ακτιβιστές του Στολίσκου για τη Γάζα μεταφέρθηκαν στην Κρήτη μετά από ισραηλινή αναχαίτιση - Ανακοίνωση ΥΠΕΞ
Μάλι: Οι εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα καλούν σε ενιαίο μέτωπο και ξεκινούν τον αποκλεισμό του Μπαμακό
Ιράν: Ο Πεζεσκιάν κήρυξε τον πόλεμο στο «Παρακράτος» των Φρουρών της Επανάστασης
Το Ιράν ενεργοποιεί την αεράμυνα την ώρα που ο Τραμπ αντιμετωπίζει την προθεσμία του Κογκρέσου
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «κέρδισαν» τον πόλεμο με το Ιράν, αλλά επιδιώκουν «μεγαλύτερη» νίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για πρώτη φορά το υπουργείο Πολιτισμού μέσα από τις επεξεργασμένες φωτογραφίες μας δίνει την δυνατότητα να δούμε τρισδιαστατη απεικόνιση του ταφικού μνημείου την Αμφίπολη.
Πρόκειται για την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, από τη ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας.
Οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης τους συνεχίζονται.
Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα.























































