ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σερβία σχεδιάζει να αγοράζει τουρκικά «Bayraktar»

Η Σερβία σχεδιάζει να αγοράζει τουρκικά «Bayraktar»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σερβία σχεδιάζει να αγοράσει τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), τα λεγόμενα «Μπαϊρακτάρ» («Bayraktar»), μεταδίδει η ερντογανική Yeni Safak, επικαλούμενη τον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος Βούτσιτς, που έχει στενές σχέσεις με το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, επειδή μάλλον έτσι τον συμβούλεψαν οι Ρώσοι, ή βρίσκεται σε κάποια ακατανόητη απελπισία, δήλωσε απαντώντας σε δημοσιογράφους ότι η σερβική πλευρά θα κοιτάξει εάν μπορεί να συμφωνήσει με την τουρκική για την αγορά των «Μπαϊρακτάρ», τα οποία χαρακτήρισε σαν πολύ καλά.

Σημείωσε ότι η Σερβία πάντα αναζητά να ενδυναμώσει την ασφάλειά της, υπογραμμίζοντας ότι, «δεν απειλούμε κανέναν, δεν επιτιθέμεθα σε κανέναν. Αλλά πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι να αποφύγουμε μια έκπληξη».

Πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι μια ειλικρινά ουδέτερη χώρα με τη στρατιωτική σημασία και θέλει να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον εναέριο χώρο της και την επικράτειά της από μόνη της.

Είπε ότι τα UAV είναι ακριβά, αλλά πολύ έξυπνη επένδυση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επιστολή Φαραντούρη στο Κογκρέσο για τον τουρκικό επανεξοπλισμό: «Μην ανατρέψετε την ισορροπία στην Αν. Μεσόγειο»

Η AHEPA αντιτίθεται στην πώληση κινητήρων τζετ ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, επιστολή προς τον Πρόεδρο Τραμπ

Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν – Το Ισραήλ αντιδρά

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr