ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο Μακρόν τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο Μακρόν τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ότι «τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό», κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για τον «ισλαμιστικό αυτονομισμό» και για την ελευθερία της έκφρασης που επιτρέπει τα σκίτσα για τον προφήτη Μωάμεθ.

Η προσβολή 1,9 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων -και των ιερών στοιχείων τους- λόγω των φρικτών εγκλημάτων τέτοιων εξτρεμιστών είναι μια καιροσκοπική ευκαιριακή κατάχρηση της ελευθερίας της έκφρασης, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Αυτό το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό».

Σύμφωνα με τον Ζαρίφ, «οι μουσουλμάνοι είναι τα πρώτα θύματα της “λατρείας του μίσους” που υποστηρίζεται από τα αποικιοκρατικά καθεστώτα και διαδίδεται από τους συνεργάτες τους».

Ο Μακρόν μίλησε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Σαμουέλ Πατί, του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε σε ισλαμιστική επίθεση γιατί έδειξε αυτά τα σκίτσα στην τάξη.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε τότε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δημοσίευση αυτών των σκίτσων.

«Θα συνεχίσουμε. Σεβόμαστε όλες τις διαφορές σε πνεύμα ειρήνης.

»Δεν θα δεχτούμε ποτέ τη ρητορική του μίσους και υπερασπιζόμαστε τη λογική συζήτηση», έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του γαλλικού κράτους την Κυριακή το απόγευμα, μήνυμα το οποίο επανέλαβε επίσης στα αραβικά και στα αγγλικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει δεσμευμένα κεφάλαια στο Κατάρ για να αγοράσει «απαραίτητα αγαθά»

Νετανιάχου: Η επιδίωξη «ολοκληρωτικής νίκης» εναντίον του Ιράν και των πληρεξουσίων του «δεν τελειώνει ποτέ»

Τεχεράνη προς Ουάσιγκτον: «Συγκρατήστε το Ισραήλ»

Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» – Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία

Η Τεχεράνη επιμένει να διατηρήσει τον έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ, λένε ανώτερες ιρανικές πηγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr