ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ελευθερία Τύπου, Εφημερίδα Charlie Hebdo, Λογοκρισία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

















































Οι ισραηλινοί στρατιώτες στο υπόγειο κάστρο της Χεζμπολάχ - Μια τρομοκρατική μυρμηγκοφωλιά
Κύπρος: Τρομοκρατημένοι οι αποσχιστές Τουρκοκύπριοι (εξισλαμισμένοι-τουρκεμένοι Έλληνες) από τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ
Ο Ντ. Τραμπ «τελειώνει» τον Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα η Ουκρανία να αποκτήσει νέο πρόεδρο»
Οι Αλαουίτες του Ισραήλ - Τα «τέκνα του Πλάτωνα» και «στρατιώτες» του Αγίου Γεωργίου από το 1981 έχουν ισραηλινή υπηκοότητα
Ο Τραμπ διόρισε την Κέιτι Ζακαράια ως νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρωτοσέλιδη επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε η γαλλική σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo», που πριν μια πενταετία έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, εξαιτίας σατιρικών σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ, που θεωρήθηκαν προσβλητικά από τους τζιχαντιστές.
Στο σκίτσο ο Τούρκος πρόεδρος παριστάνεται ξαπλωμένος αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα, να απολαμβάνει ένα κουτάκι αναψυκτικό (;) ή ίσως… παγωμένο τσάι και να σηκώνει την μπούργκα μιας μουσουλμάνας, αποκαλύπτοντας τα οπίσθιά της και περιχαρής να αναφωνεί: «Ου ου, ο Προφήτης».
Το σκίτσο προφανώς κατηγορεί τον Ερντογάν ως υποκριτή και αναμένεται να προκαλέσει την οργή του.
Ο τουρκογαλλικός πόλεμος κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα εκεί που δεν αντέχει το καθεστώς των ισλαμιστών της Άγκυρας, δηλαδή στη σάτιρα και στην κριτική.
Σημειώνουμε ότι στην Τουρκία, όπως διαχρονικά συμβαίνει στα αυταρχικά καθεστώτα, όσοι αστειεύονται με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φυλακίζονται για προσβολή του προσώπου του Τούρκου προέδρου.
Οι τύραννοι ως γνωστόν έχουν μία αχίλλειο πτέρνα, ήδη από την αρχαιότητα, τη σάτιρα και την κωμωδία.
Τα σκίτσα της «Charlie Hebdo» αποτελούν κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης Παρισιού και Άγκυρας, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέρ της ελευθερίας και της λογικής, στον απόηχο του αποκεφαλισμού του καθηγητή Σαμιέλ Πατί επειδή είχε δείξει στους μαθητές του τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ, σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.























































