ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τριμερής συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ μεγαλώνει: «Ανοίγει» και σε αραβικές χώρες

Η τριμερής συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ μεγαλώνει: «Ανοίγει» και σε αραβικές χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, και Ισραήλ ολοκληρώθηκε την Τρίτη με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση αποτέλεσε την ευκαιρία για να εξετασθούν οι προοπτικές συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η τεχνολογία, οι φυσικές καταστροφές και η Υγεία -ιδιαίτερα υπό το φως της πανδημίας.

Τα βασικά αποτελέσματα της συνάντησης, όμως, δεν περιορίζονται στα ανωτέρω.

Ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα επικράτησε στις συνομιλίες των τριών υπουργών, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν να συνεχισθούν οι τακτικές επαφές και η επόμενη συνάντηση τους να πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου, δηλαδή σε λίγες μόνο εβδομάδες ενισχύοντας την περιοδικότητα του εν λόγω σχήματος.

Κατά τις συνομιλίες οι τρεις υπουργοί επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο βέβαια την τουρκική επιθετικότητα και αναθεωρητισμό, οι οποίες δημιουργούν ιδιαίτερη νευρικότητα στο σύνολο των κρατών της περιοχής.

Όπως πληροφορούμαστε, ακόμα και η ισραηλινή πλευρά, αν και δημόσια απέφυγε να θίξει στο ζήτημα, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία της για την τουρκική παραβατική συμπεριφορά.

Επίσης, ανοίγει πλέον το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής και σε άλλες χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα υπό το φως της εξομάλυνσης των σχέσεων του Ισραήλ με διάφορες αραβικές χώρες.

Αν και δεν υπήρξε οριστική απόφαση για διεύρυνση του σχήματος στη φάση αυτή, δεν θα προκαλούσε έκπληξη η προσθήκη ενός ή και περισσοτέρων χωρών ως προσκεκλημένων σε μια επερχόμενη συνάντηση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η εν λόγω συνεργασία δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά από την άλλη, η τουρκική συμπεριφορά δεν αφήνει πολλά περιθώρια και δημιουργεί νέες δυναμικές και συσπειρώσεις στην ευρύτερη περιοχή, στις οποίες η Ελλάδα είναι παρούσα.

Τέλος, σημειώνεται η δημιουργία μόνιμης Γραμματείας στη Λευκωσία, η οποία προσδίδει πλέον περισσότερο θεσμικό χαρακτήρα σε μια άτυπη συνεργασία, αλλά αποτελεί παράλληλα επιβράβευση της Κύπρου, η οποία έχει παίξει ένα κομβικό ρόλο στη δημιουργία του σχήματος αυτού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα: Ο Τραμπ ανεβάζει την πίεση στους Ευρωπαίους, ο Ερντογάν αναζητά γεωπολιτικά κέρδη

Νίκος Δένδιας: «Η πατρίδα μας έχει τη φιλοδοξία το 2030 να είναι η ισχυρότερη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη χρήση Αυτόνομων Οχημάτων στον αέρα, στη θάλασσα, στη στεριά»

Το μήνυμα του Νετανιάχου στον Τραμπ: «Έχουμε και άλλους φίλους»

Ο Νετανιάχου αρνείται ότι ο Τραμπ ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τη δράση κατά των σηράγγων της Χεζμπολάχ στο Αλί Ταχέρ

Τούρκος κωμικός οδηγήθηκε στη φυλακή για εξύβριση του Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...