ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μακεδονία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,


















































Οι Έλληνες της Μέσης Ανατολής καλούν τον Μητσοτάκη να μεταβεί στην Ιορδανία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία: «Μια
Ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τους «προδότες» που σκότωσαν ελληνορθόδοξους σε εκκλησία
Pizza Fan: Πάνω από 35 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή και 150 εκατ. ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν
Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακιστέος ο Παπαπέτρου για τους στημένους αγώνες – Πώς δικαιολόγησε τα 820.000 ευρώ
Pizza Fan: «Ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί σύγχυση στον υπολογισμό του τζίρου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έκκληση προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να «δείξουν ξανά αίσθηση ευθύνης» ώστε να ξεπεραστεί και το δεύτερο κύμα της πανδημίας απηύθυνε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Ο κ.Ζέρβας, με αφορμή τις ανακοινώσεις για μετάβαση της πόλης στο «κόκκινο» και για τοπικό lockdown, εξέφρασε την ελπίδα πως «οι δημότες θα δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα ώστε στο τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους», αναγνωρίζοντας ωστόσο την «κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία».
«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε νέες οδηγίες και κανόνες.
»Αναγνωρίζω ότι οι περισσότεροι έχουν κουραστεί.
»Ακόμη περισσότεροι έχουν δει τα εισοδήματα τους να μειώνονται, τα μαγαζιά τους να υπολειτουργούν και τον τρόπο της ζωής τους να έχει αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Υπογράμμισε πως τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τα αποφασίζουν οι επιστήμονες και οι υγειονομικές Αρχές και αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν από πλευράς δήμου για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Όπως είπε, τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία, από τα συνολικά 50, που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία της Γερμανίας ταξινομήθηκαν και βγαίνουν στους δρόμους, εκτιμώντας πως στο τέλος του 2020 σε κυκλοφορία θα βρίσκονται συνολικά 500 οχήματα και «η πόλη θα έχει τη συγκοινωνία που της αξίζει».
Στάθηκε ακόμη, μεταξύ άλλων, στη διάθεση επιπλέον χώρου προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα, στα κτίρια που διατέθηκαν προς τον ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ, στη νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% και στο «βάρος» που σηκώνει τους τελευταίους μήνες η δημοτική αστυνομία.
























































