ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Μπάρακ Ομπάμα, Ντέιβιντ Χέινς,


















































Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη
Θάνατος στην Τεχεράνη: Κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας πυραυλικών συστημάτων εξοντώθηκε σε επιδρομή στην κατοικία του
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έντονη ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Ομπάμα καταδίκασε σε έντονο ύφος τη «βάρβαρη δολοφονία» του 44χρονου Βρετανού και δήλωσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σήμερα δίπλα στο στενό μας φίλο και σύμμαχο σε αυτή τη θλιβερή στιγμή».
«Θα συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και με μια ευρεία συμμαχία εθνών από την περιοχή και από όλο τον κόσμο, ώστε να φέρουμε τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστρέψουμε αυτή την απειλή προς τους λαούς των χωρών μας, την περιοχή και όλο τον κόσμο», αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του.
Ο Ομπάμα έχει κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας συμμαχίας μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το ΙΚ. Τον περασμένο μήνα η οργάνωση ανάρτησε δύο βίντεο όπου μέλη του ΙΚ αποκεφαλίζουν εν ψυχρώ δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους.
Νωρίτερα το Σάββατο, μαχητές του ΙΚ δημοσιοποίησαν ένα βίντεο όπου φαίνεται ο αποκεφαλισμός του Χέινς, ενώ στο τέλος της βιντεοσκόπησης οι τρομοκράτες παρουσιάζουν έναν ακόμα άνδρα, απειλώντας ότι θα τον σκοτώσουν και αυτόν εάν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.























































