Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Είμαστε συνεπείς στη συμφωνία μας με τους πολίτες»

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Είμαστε συνεπείς στη συμφωνία μας με τους πολίτες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πανδημία δεν περιορίζει τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλή.

Τόνισε πως στόχος του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, είναι να προσφέρει σημαντικές ασπίδες σε εργαζόμενους και άνεργους που πλήττονται από τον κορωνοϊό ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Οι περιορισμοί που υπάρχουν λόγω της πανδημίας δεν περιορίζουν τις δικές μας μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο το οποίο –όπως είπε– λύνει χρόνια προβλήματα όπως οι παρεκκλίσεις από τις εκτός σχεδίου δόμηση.

«Είμαστε συνεπείς στη συμφωνία μας με τους πολίτες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ακόμη πως τον Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους δικαιούχους.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει ότι θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για μία σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών».

Συνεπής η κυβέρνηση στη συμφωνία με τους πολίτες

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες.

»Κάνει πράξη ό,τι λέει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας που έγινε πριν λίγη ώρα.

«Πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έκανε την πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσχέδιο του οποίου έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΕ.

»Όπως έχω δεσμευτεί, λίγο πριν κατατεθεί το οριστικό σχέδιο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έρθει και στην εθνική αντιπροσωπεία να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Η Ρένα Δούρου στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών – Συνάντηση με τον Λευτέρη Νίκα στη Βουλή

Τσίπρας από Πάτρα: Η κυβέρνηση καταρρέει και το γνωρίζουν και οι ίδιοι – Όλη η ομιλία

Υπερψηφίστηκε με 159 «υπέρ» έναντι 136 «κατά» ο προϋπολογισμός του 2026

Στεγαστικό: Τα έξι νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...