ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας στον ΟΑΣΕ: Επιτακτικός ο σεβασμός στις αρχές του Οργανισμού από τα μέλη του

Νίκος Δένδιας στον ΟΑΣΕ: Επιτακτικός ο σεβασμός στις αρχές του Οργανισμού από τα μέλη του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αυξανόμενες και ολοένα πιο σύνθετες προκλήσεις ασφαλείας και απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστούν επιτακτικό το σεβασμό, εμπράκτως και όχι μόνον στα λόγια, των αρχών του Οργανισμού από όλες τις χώρες-μέλη του, τόνισε στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της 27ης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις «παγωμένες διενέξεις», ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για προσήλωση στις προσπάθειες πολιτικής επίλυσης στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Ο κύριος Δένδιας επεσήμανε το ρόλο του ΟΑΣΕ, που συνιστά πολύτιμη πλατφόρμα διαλόγου και ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη, μέσω της συμπεριληπτικής προσέγγισης και της ενιαίας αντιμετώπισης των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών πτυχών.

Περαιτέρω, ο υπουργός υποστήριξε τη σημασία προώθησης της συνεργασίας με εταίρους της Μεσογείου, υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη Μεσογειακή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ, όπως επίσης και με εταίρους της Ασίας.

Τέλος, ο υπουργός συνεχάρη την απερχόμενη Αλβανική προεδρία του ΟΑΣΕ για τη θητεία της εν μέσω δύσκολων συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ευχόμενος επιτυχία και στη Σουηδία που θα την διαδεχθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Είμαστε 3.500 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη» – «…οι Έλληνες δεν θελήσαμε ποτέ να είμαστε τμήματα αυτοκρατορίας. Δεν μας άρεσε, δεν μας βόλευε»

Νίκος Δένδιας: «Δεν ανήκω σε αυτούς που έχουν πιστέψει το αφήγημα των “ήρεμων νερών”»

Νίκος Δένδιας: Δεν ρωτάμε το ΝΑΤΟ που θα πάμε τους «Patriot»

Η Λάνα Ζωχιού «βύθισε» τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Ανυπόστατο δόγμα – Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο»

Νίκος Δένδιας: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα από τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τον 20ο αιώνα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...