Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμβουλος Άσαντ: «Εκτός θέματος» η συζήτηση για αποχώρηση του Ιράν από τη Συρία

Σύμβουλος Άσαντ: «Εκτός θέματος» η συζήτηση για αποχώρηση του Ιράν από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μπουθαΐνα Σαμπάν, ειδική σύμβουλος του Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται η περίπτωση αποχώρησης των ιρανικών δυνάμεων από τη Συρία.

Σε δηλώσεις της στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Al-Mayadeen TV, η κα Σαμπάν δήλωσε: «Η απομάκρυνση του Ιράν ή της Χεζμπολάχ από τη Συρία είναι εντελώς εκτός θέματος».

«Κανένας δεν αποφασίζει για λογαριασμό της Δαμασκού πώς θα είναι η σχέση της με το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή αντίσταση», πρόσθεσε.

«Η σχέση μεταξύ Δαμασκού και Μόσχας είναι μία έντιμη σχέση και βασίζεται στον σεβασμό.

»Ρωσία και Κίνα σέβονται τους συμμάχους τους».

Εκεί ανέφερε ότι, «η Ρωσία δεν μπορεί να ζητήσει από τη Δαμασκό να διώξει το Ιράν ή τη Χεζμπολάχ από τα εδάφη της, καθώς αυτό είναι εντελώς εκτός θέματος».

Το Ιράν προηγουμένως είχε δηλώσει ότι βρίσκεται στη Συρία ύστερα από αίτημα των συριακών Αρχών και θα παραμείνει στη χώρα μέχρι να του ζητήσει η συριακή κυβέρνηση να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, ούτε η λιβανέζικη σιιτική και φιλοϊρανική παραστρατιωτική οργάνωση και κόμμα Χεζμπολάχ πρόκειται να αποχωρήσει από τη Συρία. Παραμένει πιστός σύμμαχος του προέδρου Άσαντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Farantouris sounds alarm over new pogroms against Greek Orthodox in Western Syria

Παρέμβαση Φαραντούρη για το νέο πογκρόμ Ελληνορθόδοξων Ρωμιών στη Δυτική Συρία

ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)

Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν

«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr