ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Μία στο καρφί και μια στο πέταλο» παραμένει η τουρκική στάση ενόψει της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών με την χώρα μας: το πρωί, μετά από την προσευχή της Παρασκευής, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε την διαθέσιμότητά του για μία συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισήμανε ότι αν η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συζητήσει εφ΄όλης της ύλης των τουρκικών απαιτήσεων, αλλά μόνον για τις θαλάσσιες ζώνες, τότε «δεν έχουν κανένα νόημα οι διερευνητικές επαφές».
Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της αεροπορικής επιστροφής του από επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε για άλλη μία φορά ότι η Άγκυρα έχει σκοπό να βάλει στο τραπέζι των διερευνητικών «όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχόλησαν στους προηγούμενους 60 γύρους των διερευνητικών».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να συζητήσει μία ελληνική ιδέα για ξεχωριστές συζητήσεις σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες – θα τους απαντούσαμε με ένα «ναι» ή ένα όχι», ανέφερε – και υποστήριξε ότι στις διερευνητικές εντάσσονται όλα τα θέματα των διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.
Είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά επιχειρεί να διαμορφώσει ένα «διαλλακτικό προφίλ» απέναντι στους Ευρωπαίους – που ενδιαφέρονται να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας – και ένα «σκληρό προφίλ» απέναντι στην Ελλάδα εν όψει των διερευνητικών.
























































