Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

25η Μαρτίου: Ο Μακρόν δεν θα παραστεί λόγω κορωνοϊού

25η Μαρτίου: Ο Μακρόν δεν θα παραστεί λόγω κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου προέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.

Την απόφαση της κυβέρνησης δημοσιοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων».

Έτσι από τα μεσάνυχτα, και επί τέσσερις εβδομάδες, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας και των άλλων «κόκκινων περιοχών» δεν θα μπορούν να κάνουν παρά ψώνια πρώτης ανάγκης.

Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών απαγορεύονται, ενώ μετατίθεται η έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μία ώρα νωρίτερα, στις 7 μ.μ.

Η εξέλιξη δεν ήταν απρόσμενη. Νωρίτερα περιφερειακή διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης, όπου τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται για τρίτη κατά σειράν εβδομάδα.

Στη Γερμανία τα ημερήσια κρούσματα κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Ιανουαρίου.

Η Βουλγαρία εισήγαγε χθες νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ σε αυστηρό lockdown τίθεται από το Σάββατο και το Κίεβο της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάρεν Χάσκελ Υφ. Εξωτερικών Ισραήλ για 25η Μαρτίου: «Η Ελλάδα, ως λίκνο της δημοκρατίας, συνεχίζει να εμπνέει έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο»

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εύχεται και ηχηρά τονίζει: «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον»

Νίκος Δένδιας για 1821: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...