ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Οι Αρμένιοι σκότωσαν Τούρκους, Κούρδους, Έλληνες και Εβραίους

Ερντογάν: Οι Αρμένιοι σκότωσαν Τούρκους, Κούρδους, Έλληνες και Εβραίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαράντα οχτώ ώρες μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο, σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, στην Άγκυρα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Η έρευνα των γεγονότων και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δουλειά των ιστορικών, όχι των πολιτικών, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας αβάσιμη τη δήλωση του Μπάιντεν.

Και πρόσθεσε:

«Οι Αρμένιοι επιτέθηκαν και σκότωσαν περισσότερους από 150.000 Τούρκους και Κούρδους, πριν από τα γεγονότα του 1915 και συμμάχησαν με τους εχθρούς Ρώσους.

»Συμμορίες Αρμενίων σκότωσαν επίσης Έλληνες και Εβραίους.

»Επιτέθηκαν μόνο στους πολίτες για να τους ωθήσουν στη μετανάστευση…

»Αυτοί που υποστηρίζουν τα ψέματα των Αρμενίων, προσπαθούν να καλύψουν τη ντροπή της δικής τους ιστορίας».

Ο Ερντογάν σημείωσε πως ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση στην πρόσκληση που απηύθυνε για σύσταση κοινής ιστορικής επιτροπής για τα γεγονότα του 1915, μία πρόταση του Σουλτάνου, που γνωστοποίησε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του, Ιμπραήμ Καλίν, με ανάρτηση του στο Twitter.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Κατζ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν και δεσμεύτηκε για την εξόντωση του Αλ-Χάγια της Χαμάς

Ντόναλντ Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν σε ενεργειακή εκεχειρία – Ο Ζελένσκι το παίζει… «κάπως»

Ανάλυση Jerusalem Post: Αιγυπτιακός στρατός στη Σομαλία – Ανατροπή ισορροπίας δυνάμεων στο Κέρας της Αφρικής

Γιατί το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν αποκάλυψε το κρυφό εμπόριο της Τουρκίας με το Ισραήλ

Ο Ντ. Τραμπ «τελειώνει» τον Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα η Ουκρανία να αποκτήσει νέο πρόεδρο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr