Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Ερντογάν για τη Μέση Ανατολή

Ο Αυστριακός ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Ερντογάν για τη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ασκώντας έντονη κριτική στον «κλιμακούμενο» ρόλο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, «ο οποίος σίγουρα δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση, αλλά στην κλιμάκωση», ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ -του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς– κατηγόρησε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά», αναφερόμενος προφανώς στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς του Ισραήλ από τον Ερντογάν ως τρομοκρατικό κράτος μα με αναφορές στις διαδηλώσεις.

Ο Καρλ Νέχαμερ επεσήμανε πως ήδη το περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν «σαφείς ενδείξεις ότι η Τουρκία είχε επηρεάσει τις ταραχές στη Βιέννη στην περιοχή Φαβορίτεν», όπου υποστηρικτές των υπερ-εθνικιστών τουρκικών Γκρίζων Λύκων επιτέθηκαν σε κουρδική διαδήλωση κατά της βίας εναντίον των γυναικών και είχαν επί ημέρες προκαλέσει ταραχές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Τουρκία ασκεί και τώρα επίσης επιρροή στις διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, και, εκτός από τις δηλώσεις του Ερντογάν, παρέπεμψε στο γεγονός της παρουσίας πολλών τούρκικων σημαιών στις διαδηλώσεις, για να επισημάνει ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για διεξαγωγή συγκρούσεων ξένων ομάδων και εθνοτήτων στην Αυστρία».

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι οι αυστριακές Αρχές θα αναλάβουν αποφασιστική δράση κατά των αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών υποκινήσεων στις διαδηλώσεις, τόνισε ότι «η δέσμευσή μας προς το Ισραήλ αποτελεί ιστορική ευθύνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Στάσιμες οι σχέσεις Δαμασκού και Αυτόνομης Διοίκησης Β/Α Συρίας – Αδιέξοδο στις συνομιλίες

Διαδηλώσεις Δρούζων στη Σουέιντα: Απαίτηση για «αυτοδιάθεση» στην επέτειο της πτώσης Άσαντ

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Εξοπλισμοί 1,5 δισ. ευρώ – Πράσινο φως σε PULS, Rafale και αναβαθμίσεις – Οικοδομείται το οχυρό Ελλάδα

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr