Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης σε Ρώσο Πρεσβευτή: Είμαστε από τις λίγες χώρες που αναγνωρίζουν τα ρωσικά εμβόλια

Βαρβιτσιώτης σε Ρώσο Πρεσβευτή: Είμαστε από τις λίγες χώρες που αναγνωρίζουν τα ρωσικά εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αντρέι Μάσλοφ, συναντήθηκε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατόπιν αιτήματος του πρέσβη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αντρέι Μάσλοφ αναφέρθηκε εκτός άλλων, στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στη Ρωσία, την οποία χαρακτήρισε ουσιαστική και αποτελεσματική για την προαγωγή των σχέσεων των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την προετοιμασία της προγραμματισμένης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η ανάγκη σύγκλησης στη Μόσχα της 13ης Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, της οποίας συμπρόεδρος, από ελληνικής πλευράς, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και από ρωσικής ο υπουργός Μεταφορών κ. Σαβέλιεφ, καθώς επίσης και των θεματικών ομάδων εργασίας.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση επί οικονομικών θεμάτων και των προοπτικών ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης των τακτικών αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτορείων των δύο χωρών.

Υπογράμμισε, περαιτέρω, ότι η Ελλάδα αποτελεί μία από τις λίγες χώρες που αναγνωρίζουν, για ταξιδιωτικούς σκοπούς, τόσο τα ρωσικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όσο και τα ρωσικά εμβόλια.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής Υπουργός έθεσε εκ νέου το ζήτημα της επιστροφής των Αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της χώρας μας, τα οποία εκλάπησαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν προς Τεχεράνη: Η Ρωσία στέκεται στο πλευρό του Ιράν

Η Ρωσία πρότεινε περιορισμό των πληροφοριών προς το Ιράν με αντάλλαγμα τη διακοπή της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία

Πρεσβευτής Ισραήλ Νόαμ Κατς: Οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Αθήνα παρέθεσε δείπνο Ιφτάρ για την προώθηση του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης

Δύο δημοσιογράφοι του RT τραυματίστηκαν στον Λίβανο – Δεν ήταν «τυχαίο» καταγγέλλει η Ρωσία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...