Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντουτέρτε: Εμβολιάζεστε αλλιώς θα σας βάλω φυλακή

Ντουτέρτε: Εμβολιάζεστε αλλιώς θα σας βάλω φυλακή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, απείλησε με φυλάκιση τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καθώς η χώρα «μάχεται» να περιορίσει την επέλαση της πανδημίας, καταγράφοντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 23.000 θανάτους.

«Εσείς επιλέγετε… εμβολιάζεστε ή θα σας βάλω φυλακή», δήλωσε ο Ντουτέρτε σε τηλεοπτικό μήνυμα τη Δευτέρα, μετά από τις αναφορές για χαμηλή προσέλευση σε αρκετά εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτεύουσα Μανίλα.

Οι «απειλές» του Ντουτέρτε έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις αξιωματούχων Υγείας, οι οποίοι έχουν πει ότι ενώ οι πολίτες καλούνται να λάβουν το εμβόλιο κατά της Covid, αυτό παραμένει εθελοντικό.

«Μην με παρεξηγείτε, υπάρχει μια κρίση σε αυτήν τη χώρα.

»Απλώς εκνευρίζομαι με τους Φιλιππινέζους που δεν τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο Ντουτέρτε.

Μέχρι τις 20 Ιουνίου, οι υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων είχαν εμβολιάσει πλήρως 2,1 εκατομμύρια άτομα, σημειώνοντας αργή πρόοδο προς τον στόχο της κυβέρνησης να εμβολιάσει έως και 70 εκατομμύρια άτομα φέτος, σε μια χώρα 110 εκατομμυρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακροδεξιά θρησκόληπτη συνωμοσιολόγος η Καρυστιανού – Τάχθηκε κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και πρότεινε δημόσια διαβούλευση για τις εκτρώσεις

Σαρώνει η γρίπη: 8 θάνατοι και 15 στη ΜΕΘ – 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

Ετήσια Έκθεση CFR: Οι εστίες ανάφλεξης του 2026 – Η διεθνής αταξία σε πρώτο πλάνο

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr