ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 10% των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία

Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 10% των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτικό, αντιπροσωπεύει ήδη «μεταξύ του 9%-10%» των νέων θετικών κρουσμάτων στη Γαλλία και καταγράφει μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Είναι μια αναλογία καταρχάς συγκρίσιμη με όσα παρατηρούμε στις ΗΠΑ και πιθανόν στη Γερμανία», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε αναφέρει ένα εύρος 2%-4% των κρουσμάτων, βάσει των δεδομένων ελέγχου των θετικών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο προσδιορισμό αλληλουχίας, αυτό το στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Απρίλιο αντιπροσώπευε το 1% των δειγμάτων την 25η Μαΐου, έναντι 0,2% στις 11 Μαΐου.

«Υπάρχουν εδαφικές διαφορές», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, διευκρινίζοντας πως η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει το 12-13% των μολύνσεων στην περιοχή του Παρισιού, όμως το 70% των θετικών κρουσμάτων καταγράφηκε στη Λαντ (νοτιοδυτικά), «το μοναδικό διαμέρισμα όπου παρατηρούμε μια αύξηση της επιδημίας», ενώ ευθύνεται για «αρκετές συρροές κρουσμάτων» στον Κάτω Ρήνο (ανατολικά).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γαλλία: Ποιοι εκμεταλλεύονται τη μαθητική εξέγερση για να κάνουν… επανάσταση – Αριστεριστές, ισλαμιστές και πλούσιοι χορηγοί

Γαλλία: 15χρονος μαθητής ακρωτηριάστηκε στο χέρι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας με Ιρανούς που αντιστέκονται στο αιματοβαμμένο καθεστώς των μουλάδων

Τέλος εποχής για τον Μακρόν – Η Λεπέν προηγείται κι ακολουθεί ο Μελανσόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr