ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ζήτημα της παρουσίας ξένων μισθοφόρων στη Λιβύη είναι από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πολιτική διαδικασία στη Λιβύη, υποστήριξε ο πολιτικός αναλυτής Φαγιέζ αλ Αραΐμπι.
Όπως μεταδίδει το Al Marsad, ο Αλ Αραΐμπι, σε δηλώσεις του το Σάββατο στο «Sky News Arabia», εξήγησε ότι το ζήτημα των μισθοφόρων είναι μια τεράστια πρόκληση που απειλεί και τις γειτονικές χώρες της Λιβύης, είτε στην περιοχή του Μαγκρέμπ και της Βόρειας Αφρικής είτε στη ζώνη της Σαχάρας, ειδικά δεδομένου ότι η Λιβύη έχει μια τεράστια έκταση και ένα μεγάλο μέρος της είναι έρημος που προσφέρεται για κρησφύγετα τρομοκρατών.
Και πρόσθεσε: «Όλες οι δυνάμεις που πέρασαν από την πολιτική σκηνή της Λιβύης τα τελευταία χρόνια απέτυχαν να δημιουργήσουν ένα κράτος, και ως εκ τούτου η Λιβύη δεν πρέπει να μείνει σε αυτήν την κατάσταση.
»Πρέπει να δημιουργηθεί ένα εθνικό κράτος με εθνική κυριαρχία σε υψηλό συντονισμό με τις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα την Αίγυπτο και την Αλγερία».
Ο Αλ Αραΐμπι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.
Το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι διεθνής δέσμευση, είπε.























































