ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μέκκα, Μουσουλμάνοι, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,


















































Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών - Ούτε ο πόλεμος, ούτε μία παγκόσμια κρίση
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχασε 20 κιλά μέσα σε πέντε μήνες - Πώς τα κατάφερε
Ινδία: Ξάπλωσε στη μέση του δρόμου και αρνήθηκε να σηκωθεί αν δεν την αγκαλιάσει διάσημος ηθοποιός
Ο Γιώργος Κιμούλης ζητά 700.000 ευρώ από Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά
Πτήση FlyDubai: Ο μαχαιρωμένος πιλότος Σουμίτ Μχατσάρ μίλησε από το νοσοκομείο - «Γνώριζα ότι δεν μπορούσα να αφήσω τους επιβάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας, στην ιερή πόλη Μέκκα, εκεί όπου τις τελευταίες ημέρες οι μουσουλμάνοι προσκυνητές συρρέουν κατά εκατομμύρια να προσκυνήσουν, οι τζιχαντιστές ύψωσαν την σημαία του Ισλαμικού Κράτους, σκορπώντας τον πανικό στην βασιλική οικογένεια της χώρας.
Συγκεκριμένα οι τζιχαντσιτές ύψωσαν τη σημαία στο ιερό όρος Αραφάτ, τον γρανιτένιο βράχο όπου ο Προφήτης Μοχάμεντ έκανε την τελευταία ομιλία του προς τους πιστούς.
Αυτό που κάνει πιο εντυπωσιακή την κίνηση αυτή των τζιχαντιστών είναι ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, γιατί υπήρχαν πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες υπήρχε ακόμη και κίνδυνος εξέγερσης μέσα στην Σαουδική Αραβία.
Η σημαία σηκώθηκε αργά χθες και ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου από τους μουσουλμάνους χρήστες στα social media.
Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι ΗΠΑ, όχι μόνο χρηματοδότησε και έδωσε όπλα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα αλλά δεν ήθελε να μπει και στην συμμαχία των κρατών που θα τους πολεμούσαν.
Όμως oι Σαουδάραβες ηγέτες θεωρούν τους ευατούς τους ηγέτες όλου του αραβικού – μουσουλμανικού κόσμου και σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουν παρέμβαση αυτών των ομάδων στα εσωτερικά τους.
Τους χρηματοδοτούν για να δρουν στις άλλες χώρες.
Όμως οι Σαουδάραβες τώρα κινδυνεύουν από το αυγό του φιδιού που εξέθρεψαν, αφού οι τζιχαντιστές πλέον έχουν εξελιχθεί σε μια αυτόνομη οντόντητα που θεωρούν τους εαυτούς τους ως τους πραγματικούς ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου και η επόμενη πόρτα που θα ανοίξουν μετά το Ιράκ και την Συρία είναι η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία.
Για αυτό και οι Σαουδάραβες άλλαξαν στάση.























































