ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Ακάρ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκτήσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον δρόμο των προκλήσεων συνεχίζει ο Χουλουσί Ακάρ, που αναφερόμενος στην Ελλάδα, επανέλαβε τις επιθέσεις του κατά Ελλήνων πολιτικών, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θέλει πολιτικές λύσεις μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των τριών όπλων, στον απόηχο τόσο των διερευνητικών επαφών, όσο και της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει διευρύνει τη σφαίρα επιρροής της, ενώ αποτελεί θέμα στον διεθνή χώρο.

Παράλληλα, κατηγόρησε Έλληνες πολιτικούς για κλιμάκωση της έντασης και επιθετικές ενέργειες, διαμηνύοντας ότι πρέπει να γνωρίζουν «ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, μέσω πολιτικών λύσεων, διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

»Οι λαοί και στις δύο πλευρές πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας.

»Αυτή είναι η ειλικρινής μας επιθυμία.

»Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα.

»Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες.

»Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε ο Ακάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...