ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροτζάφας: Το μεγάλο λάθος στην Ελλάδα είναι ότι δεν επιτάχυναν τον εμβολιασμό

Γεροτζάφας: Το μεγάλο λάθος στην Ελλάδα είναι ότι δεν επιτάχυναν τον εμβολιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, επισήμανε ο καθηγητής Αιματολογίας στην ιατρική σχολή της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε πως «ήταν δεδομένο ότι θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση» και τόνισε ότι «δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπιστεί», σχολιάζοντας το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Εάν στην Ελλάδα συνεχίζουν να χάνουν χρόνο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει και lockdown, και υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα προστεθούν μερικές χιλιάδες βαριά ασθενείς με COVID-19 και θα θησαυρίσουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας από την περίθαλψη των μη COVID-19 ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα με την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

«Επιδημιολόγοι από τον Απρίλιο – Μάιο μιλούσαν για το τέταρτο κύμα.

»Στην Ελλάδα είμαστε σε βασική έλλειψη ομογενούς εμβολιασμού σε όλη τη χώρα.

»Υπάρχει ετερογένεια ανά περιοχή, περιοχές με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

»Στη Γαλλία είμαστε το 86% του πληθυσμού εμβολιασμένο, άνω των 12 ετών.

»Η ζωή μας είναι κανονική. Το μεγάλο λάθος που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ότι δεν επιτάχυναν τον εμβολιασμό.

»Είναι πρόβλημα γενικής στρατηγικής», τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας, εξηγώντας την ανάρτησή του.

Όπως είπε, η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα δείχνει ότι κατά τη γνώμη του υπάρχουν μόνο μόνο δύο δυνατότητες «ταχύτατα υποχρεωτικός εμβολιασμός τουλάχιστον σε όσους είναι υπάλληλοι του κράτους και συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Ο Τραμπ υπέγραψε με τον Πεζεσκιάν εκεχειρία 60 ημερών και το παρουσιάζουν ως δήθεν «ειρήνη»

Τραμπ από G7: «Κοντά στην υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν – Αν αποτύχει, επιστρέφουμε στους βομβαρδισμούς»

Ελλάδα και Γαλλία με ισχυρά όπλα στην Κύπρο – Σε ανατολίτικη παραζάλη οι Τούρκοι από τη συνεννόηση Χριστοδουλίδη-Δένδια

Κύπρος-Γαλλία υπέγραψαν τη SOFA: Γαλλικές δυνάμεις στο έδαφος και στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε ΚΑΘΕ απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr