ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το TRIBUNE παρουσιάζει τη νέα φρουρά του Αλέξη Τσίπρα - Για τον λαό και την πατρίδα
Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ - Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι
Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν - Τι ζητά το Ιράν
Οι προτάσεις του Ιράν προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Αλ Μαγιαντίν
Το τάνκερ «Άγιος Φανούριος» διήλθε από τα Στενά του Ορμούζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει το χάπι της Merck κατά του κορωνοϊού, το οποίο έλαβε το «πράσινο φως» από τη βρετανική ρυθμιστική για τα φάρμακα, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.
«Είναι το πρώτο αντικό φάρμακο, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του ιού και έχει ένα πολύ καλό προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας» τόνισε για το χάπι ο κ. Δημόπουλος.
Όπως δήλωσε, είναι πολύτιμο για την καταπολέμηση του ιού διότι «υπάρχουν συμπολίτες μας που θα νοσήσουν και οι οποίοι έχουν παράγοντες κινδύνου που μπορεί να προβλέψουν ότι η νόσος σε αυτούς θα εξελιχθεί άσχημα».
Ωστόσο, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ εξήγησε ότι το κυρίαρχο «όπλο» που έχουμε απέναντι στο ιό είναι τα εμβόλια και δεν πρέπει αυτή η «κατάκτηση» να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τον εμβολιασμό και την πρόληψη.
Σχετικά με τη δράση του φαρμάκου, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως λειτουργεί σε ασθενείς με ήπια νόσο, αμέσως μετά την διάγνωσή της και πριν ο ιός προχωρήσει στην φάση της υπέρμετρης φλεγμονής.
«Το φάρμακο αναστέλλει ουσιαστικά τον πολλαπλασιασμό του ιού», πρόσθεσε.
Εξήγησε δε ότι σε πρώτη φάση θα χορηγείται σε ασθενείς με παράγοντες που μας προειδοποιούν για βαριά νόσηση, όπως μεγάλη ηλικία, παχυσαρκία συννοσηρότητες, νεοπλασίες και ανοσοκατασταλτικές θεραπείες.
«Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (και έτσι την έγκριση του φαρμάκου και για τη χώρα μας)», όπως δήλωσε ο κ. Δημόπουλος.
«Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλλει τον φάκελο, ενώ θα δούμε και τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης σε ένα επιστημονικό περιοδικό όπως γίνεται συνήθως», πρόσθεσε.























































