ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eρντογάν: Συμφωνήσαμε με Ρωσία να μην δώσουμε λεπτομέρειες για την παραγωγή των S-400

Eρντογάν: Συμφωνήσαμε με Ρωσία να μην δώσουμε λεπτομέρειες για την παραγωγή των S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να μην κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με την κοινή παραγωγή εξαρτημάτων του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα μετά το πέρας των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο ΣάντσεΘ.

«Σε ό,τι αφορά την παραγωγή εξαρτημάτων για τους S-400, εμείς και η ρωσική πλευρά συμφωνήσαμε να μην κάνουμε προς το παρόν καμία δήλωση, να μην μοιραστούμε λεπτομέρειες.

»Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτό» δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Ο Ερντογάν επισήμανε επίσης ότι το θέμα αυτό είναι ένα θέμα «ευαίσθητο» για την Ρωσία και την Τουρκία.

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 δεν είναι διαλειτουργικό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, είχε επαναλάβει ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ ερωτηθείς σχετικά με την αγορά του από την Τουρκία κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι αυτό δεν είναι ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε κατά τη συνάντηση, ωστόσο προσέθεσε ότι «οι αμυντικές προμήθειες είναι εθνική απόφαση».

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι αυτό που έχει σημασία για την Συμμαχία, είναι τα συστήματα να είναι διαλειτουργικά, κάτι που δε συμβαίνει με του S400.

«Αυτό είναι το μήνυμα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας, προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες για την εξεύρεση εναλλακτικών συστημάτων «και αυτή η εργασία συνεχίζεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

Πούτιν: Πιθανό οι μεγάλες δυνάμεις να αναπτύξουν όπλα μαζικής καταστροφής στις διεθνείς συγκρούσεις

Διπλωματικές Πηγές: «Η Τουρκία εξήγγειλε παράνομες έρευνες σε περιοχές κυπριακών χωρικών υδάτων και υφαλοκρηπίδας»

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr