ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Πάνω από 6 εκατ. οι ανεμβολίαστοι – Τι σχεδιάζει ο Μάριο Ντράγκι

Ιταλία: Πάνω από 6 εκατ. οι ανεμβολίαστοι – Τι σχεδιάζει ο Μάριο Ντράγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στη χώρα υπάρχουν ακόμη πάνω από έξι εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 6.103.160 κατοίκους της χώρας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 40 με 49 ετών και σε εκείνη 50 με 59 ετών.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αυτό το νέο κύμα κορωνοϊού πλήττει σημαντικά όλη την Ευρώπη.

»Και στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Παραμένουμε, βέβαια, μια από τις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού μας», πρόσθεσε.

Συνολικά, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 το 88% των κατοίκων και τη δεύτερη το 85%.

Την αναμνηστική δόση, έως τώρα έκαναν δέκα εκατομμύρια Ιταλοί.

Τις επόμενες ημέρες, οι υγειονομικές αρχές στοχεύουν οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 500.000 ανά εικοσιτετράωρο.

Στο μεταξύ, η La Stampa αναφέρεται στα σχέδια της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, αν τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίσουν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας της χώρας τεθεί υπό πίεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση της Ρώμης θα επεκτείνει τη χρήση του «σούπερ πράσινου πάσου» και στους χώρους εργασίας.

Κάτι που σημαίνει ότι, για να μπορεί κανείς να πηγαίνει στην δουλειά του, θα πρέπει να διαθέτει – υποχρεωτικά – πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Μελόνι πέτυχε δημοσιονομική ευελιξία από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ιταλία

Από αδενοκαρκίνωμα στον πνεύμονα πάσχει ο πάπας Λέων

Ο Νίκος Δένδιας στον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων στη Βενετία – Ο Έλληνας Υπ. Άμυνας στον ναό των Στρατιωτών

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης

Νίκος Δένδιας: Θα καταστήσουμε τις ιταλικές φρεγάτες FREMM πανίσχυρες – «Μαζί με τις FDI, μαζί με τις ΜΕΚΟ θα είναι ο πυρήνας ισχύος του ελληνικού Στόλου στη νέα εποχή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr