ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε μίνι μάρκετ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Γαλλία χαιρέτισε την εκλογή του νεαρού υποψηφίου της αριστεράς και της ενωμένης δημοκρατικής παράταξης, Γκαμπριέλ Μπόριτς, στην προεδρία της Χιλής και τον διαβεβαίωσε για την «αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την ενίσχυση» των διμερών σχέσεων.
Ο Μπόριτς εξελέγη με την υπόσχεση της εγκαθίδρυσης κράτους πρόνοιας, μια ευρύτατη αλλαγή στη χώρα που θεωρείται το εργαστήρι του νεο-φιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική αλλά έγινε η πιο άνιση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Η Γαλλία συγχαίρει τον Γκαμπριέλ Μπόριτς για την εκλογή του στην προεδρία της Χιλής και του απευθύνει τις ευχές της για επιτυχία στα υψηλά καθήκοντά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κρελ Λεζάντρ.
Ο 35χρονος Γκαμπριέλ Μπόριτς που θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος της Χιλής και συμπεριλαμβάνεται στους νεότερους ηγέτες του κόσμου, απέσπασε το 55% των ψήφων την Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών επικρατώντας του ακροδεξιού υποψηφίου Χοσέ Αντόνιο Καστ, θαυμαστή της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινόσετ.























































