ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος υφυπουργός: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για ένοπλη σύγκρουση

Ρώσος υφυπουργός: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για ένοπλη σύγκρουση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ετοιμάζεται για μια ευρείας κλίμακας ένοπλη σύγκρουση με την Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των στρατιωτικών ακολούθων και εκπρόσωπων των ξένων πρεσβειών που είναι διαπιστευμένοι στην Μόσχα.

«Η στρατιωτική οικοδόμηση της συμμαχίας ανακατευθύνεται πλήρως στην προετοιμασία μια ευρείας κλίμακας στρατιωτικής σύγκρουσης υψηλής έντασης με την Ρωσία» δήλωσε ο Φόμιν.

Σύμφωνα με τον Φόμιν, στα έγγραφα του ΝΑΤΟ των τελευταίων ετών τα οποία απηχούν το δόγμα του, όπως για παράδειγμα αυτό του 2019 που αφορά την στρατηγική του ΝΑΤΟ, η Ρωσική Ομοσπονδία ευθέως κατονομάζεται «χωρίς καμία αμφιβολία ως κύρια πηγή απειλών για την ασφάλεια του συνασπισμού»

Παράλληλα ο Φόμιν επισήμανε ότι «η Διακήρυξη της Ρώμης εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ».

«Σ αυτήν, ιδιαίτερα ορίζεται, ότι η Ρωσία και η Συμμαχία δεν αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον ως εχθρό.

»Αυτή η θέση επιβεβαιώθηκε και στην σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ το 2010 στη Λισαβόνα» είπε ο Φόμιν.

Ο Φόμιν δήλωσε επίσης ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποίησε τα γεγονότα στην Ουκρανία ως πρόφαση για να διακόψει τη συνεργασία με τη Μόσχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Ουκρανία: 6 νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στη γενέτειρα του Ζελένσκι (βίντεο)

Η Ουκρανία ξέμεινε από Patriot – Η έλλειψη πυραύλων αφήνει το Κίεβο εκτεθειμένο απέναντι στην Ρωσία

Ελληνόκτητο τάνκερ δέχθηκε επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη φόρτωση ρωσικού πετρελαίου

Ρωσικά πλήγματα σε δύο ουκρανικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr