ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,


















































Ναφτάλι Μπένετ: «Μια νέα τουρκική απειλή αναδύεται - Προειδοποιώ: η Τουρκία είναι το νέο Ιράν»
Προειδοποίηση Λίντσεϊ Γκράχαμ προς το Ισραήλ να «ηρεμήσει»
Καταστροφή του «Στόλου Φαντασμάτων» της Τεχεράνης: Οι IDF αποκαλύπτουν το μυστικό πλήγμα στα μεταγωγικά αεροσκάφη της Δύναμης Κουντς
Έχουν ενεργοποιηθεί ιρανικοί «εν υπνώσει θύλακες» στην Αμερική;
Έξι μήνες κόλασης: Το Ιράν διατείνεται ότι μπορεί να διεξαγάγει πόλεμο υψηλής έντασης μέχρι το φθινόπωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Είναι καιρός να σκεφτούμε να αναπροσαρμόσουμε τα μέτρα, δίνοντας ανάσα σε πολύ κόσμο, όχι μόνο ψυχολογική αλλά και ουσιαστική» δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καλώντας την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας να ελαφρύνει τους περιορισμούς.
Ο καθηγητής επίσης είπε ότι βρισκόμαστε σε μια αποκλιμάκωση της πανδημίας, με μείωση των σκληρών δεικτών
«Έχουμε μία σταθεροποίηση της πανδημίας, με αποκλιμάκωση πολλών δεικτών, κυρίως των νοσηλειών και των εντατικών. Έχουμε, επίσης, μία μείωση 15% στους θανάτους τις τελευταίες δέκα ημέρες», τόνισε ο κ. Τζανάκης λέγοντας ότι τα θύματα της πανδημίας καθημερινά έχουν πέσει, δείχνοντας αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Τόνισε, ωστόσο, ότι η λήψη νέων μέτρων αναμένεται να γίνει σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων που αναμένονται.
«Συνήθως οι εκδηλώσεις αυτές δημιουργούν συνωστισμό. Είναι καλό να τα δούμε όλα αυτά με ψυχραιμία. Να αφήσουμε τον κόσμο να χαρεί».
Και πρόσθεσε: «Δεν λέμε να μην κάνει ο κόσμος εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά η διοργάνωση μεγάλων παρελάσεων, με χιλιάδες κόσμο στον δρόμο, που θα είναι συνωστισμένοι, είμαι της γνώμης ότι θα επιδεινώσει την επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας. Αν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία να το δεχθούμε, ας το κάνουμε».























































