Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάιατ: 12 αμερικανικά Aπάτσι φεύγουν από το Βόλο για την Πολωνία

Πάιατ: 12 αμερικανικά Aπάτσι φεύγουν από το Βόλο για την Πολωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Eπιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ που σήμερα σταθμεύουν στη βάση του Στεφανοβίκειου στο Βόλο θα πετάξουν μέσα στο επόμενο διήμερο για την Πολωνία στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη με φόντο την κρίση στην Ουκρανία και της σύγκρουσης της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα.

Μάλιστα το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση αν θα χρησιμοποιηθεί η Αλεξανδρούπολη ή άλλη βάση των ΗΠΑ για να σταλούν ενισχύσεις στην Ουκρανία, ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι «οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ μπορούν να μετακινηθούν από περιοχή από περιοχή όπως πχ φεύγουν στρατεύματα από τη Γερμανία και πηγαίνουν στη Βαλκάνια.

Τις επόμενες ημέρες δώδεκα αμερικανικά Aπάτσι θα φύγουν από το Βόλο και θα πάνε στην Πολωνία».

Παράλληλα ο Aμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν υποβάλει στην Ελλάδα αίτημα ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Σε ότι αφορά στην απάντηση της Δύσης στη Ρωσία, ο Τζέφρι Πάιτ ανέφερε ότι «η Αμερική και η Ευρώπη απάντησαν στις ρωσικές προκλήσεις με τις κυρώσεις που θα προχωρήσουν» και πρόσθεσε πως «ήταν ισχυρά τα μηνύματα που έδωσαν οι ΗΠΑ μέσω Μπάιντεν και Μπλίνκεν».

Τόνισε πως αν χρειαστεί θα επιβληθούν και άλλες, ακόμα πιο σκληρές κυρώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Πούτιν με το διάγγελμα που έκανε αγνοεί την ιστορία, θεωρεί ότι η Ουκρανία απειλεί τη μοναρχία του».

Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας στο διάγγελμά του έκανε ξεκάθαρο πως δεν επικεντρώνεται μόνο στην εισβολή σε Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, αλλά ουσιαστικά αμφισβητεί την ακεραιότητα ολόκληρης της Ουκρανίας» και εκτίμησε ο κ. Πάιατ εκτίμησε ότι στόχος του Πούτιν δεν ήταν απλά η αναγνώριση των δύο αυτο-ανακηρυχθέντων αυτόνομων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, αλλά βασικός του στόχος είναι να ελέγξει όλη την Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βενεζουέλα εν μέσω κλιμάκωσης της πίεσης από τις ΗΠΑ

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...