ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αυτοκινητοπομπή με τους Έλληνες από τη Μαριούπολη θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία

Η αυτοκινητοπομπή με τους Έλληνες από τη Μαριούπολη θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αυτοκινητοπομπή, με προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, τους δημοσιογράφους που στεγάζονταν στους χώρους του, καθώς και Έλληνες πολίτες που επιθυμούσαν να φύγουν από την περιοχή, θα διανυκτερεύσει την Πέμπτη στην Ουκρανία και θα συνεχίσει την Παρασκευή για Μολδαβία, σύμφωνα με νέα ενημέρωση διπλωματικών πηγών.

Όπως επισημαίνουν, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και αναφέρουν πως είναι καλά.

Το κομβόι των αυτοκινήτων, με επικεφαλής τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, ξεκίνησε νωρίτερα την Πέμπτη από την πόλη Ζαπορίζια, όπου διανυκτέρευσε, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαριούπολης, με κατεύθυνση δυτικά.

Όπως σημείωναν νωρίτερα διπλωματικές πηγές, η εν λόγω επιχείρηση διοργανώθηκε, υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, οι οποίες άλλαζαν συνεχώς, από το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης, στο οποίο έχει παραμείνει ο γενικός πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης.

Οι διπλωματικές πηγές τονίζουν πως τα Γενικά Προξενεία Μαριούπολης και Οδησσού, καθώς και η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ακόμα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων ναυτικών.

Επισημαίνουν ότι η μεγάλη πλειονότητα της ομογένειας στην Ουκρανία έχει επιλέξει να παραμείνει στη χώρα.

Τέλος, υπογραμμίζουν πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται από την αρχή της ρωσικής εισβολής σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές Αρχές στην Ουκρανία και στη Ρουμανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στο Κάιρο για την τριμερή Άμυνα Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Με Barak MX η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πανέτοιμη να κάνει σκόνη τους Τούρκους εισβολείς

Ενεργειακός εφιάλτης: Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια, αέριο στα 80 ευρώ και νέες αυξήσεις – Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Νίκος Δένδιας: «Η αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά πρωτίστως τη γνώση και την εκπαίδευση των στελεχών, του κύριου πολλαπλασιαστή ισχύος τους»

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε 14/09 τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr