ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οι ρωσικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στα “κέρδη” τους στο νότο και στα ανατολικά της Ουκρανίας»

«Οι ρωσικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στα “κέρδη” τους στο νότο και στα ανατολικά της Ουκρανίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Η Ρωσία αρχίζει να αποσύρει ορισμένες δυνάμεις από την περιοχή γύρω από το Κίεβο, κάτι που οι ΗΠΑ εκτιμούν ως «μείζονα» αλλαγή στρατηγικής από τη Μόσχα, λένε στο CNN δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα επικεντρωθούν στα «κέρδη» τους στο νότο και στα ανατολικά της Ουκρανίας, εκτιμούν αναλυτές.

Οι ΗΠΑ παρακολουθούν ήδη αυτές τις κινήσεις και πιστεύουν ότι η Ρωσία θα καλύψει την υποχώρηση με βομβαρδισμό από αέρα και από το πυροβολικό, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Οι ίδιοι προειδοποιούν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αλλάξει τακτική αν οι συνθήκες μάχης το επιτρέψουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να «περιορίσει δραστικά τις εχθροπραξίες» σε Λίεβο και Τσερνίχιφ δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν σύμφωνα με το Ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποίησε ότι η δήλωση της Ρωσίας ότι θα μειώσει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο θα μπορούσε να είναι «μπλόφα».

Ο στρατηγός Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις της Ρωσίας γύρω από το Κίεβο απέτυχαν και είναι πλέον αδύνατο για τον ρωσικό στρατό να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση.

«Ο πόλεμος του Πούτιν επικεντρώθηκε πλέον στο νότο και στα ανατολικά της χώρας, είπε επίσης.

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι εξετάζει ένα “κορεατικό” σενάριο για την Ουκρανία.

»Δηλαδή, [οι ρωσικές δυνάμεις] θα προσπαθήσουν να επιβάλουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ των μη κατεχόμενων και των κατεχόμενων περιοχών της χώρας μας», ανέφερε ο Μπουντάνοφ.

«Στην πραγματικότητα, είναι μια προσπάθεια δημιουργίας Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας, παρακάμπτοντας τον αποκλεισμό του Ορμούζ

Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr