ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (PKK) σκότωσαν Τούρκο λοχία στο ιρακινό Κουρδιστάν

Οι Κούρδοι (PKK) σκότωσαν Τούρκο λοχία στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Τούρκος λοχίας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης ενάντια στους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, επιβεβαίωσε την Κυριακή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο λοχίας Μουμίν Τσαρκτζί (Mumin Carkci), σκοτώθηκε σε έκρηξη που προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό το Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Στην ίδια ανακοίνωσή του, εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τσαρκτζί και τους ευχήθηκε δύναμη και υπομονή για να αντέξουν την απώλεια.

Η Τουρκία διεξάγει την επιχείρηση «Claw-Lock» από την περασμένη εβδομάδα για να χτυπήσει κρησφύγετα του PKK στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν-Μπασυάν του ιρακινού Κουρδιστάν.

Προηγήθηκαν οι επιχειρήσεις «Claw-Tiger» και «Claw-Eagle», οι οποίες ξεκίνησαν το 2020, για να εξοντώσουν τους Κούρδους αντάρτες του PKK που κρύβονται στο βόρειο Ιράκ και εξαπολύουν διασυνοριακές επιθέσεις στην Τουρκία.

Στον 35ετή και πλέον αντάρτοπόλεμο του PKK κατά της Τουρκίας έχουν σκοτωθεί 40.000 άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ βομβάρδισε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην τουρκοκρατούμενη βόρεια Συρία

Ο Ερντογάν (που δεν μιλά αγγλικά) μίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ για να του δώσει «γραμμή» τι να κάνουν οι ΗΠΑ με το Ιράν

Στο όνομα της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Τουρκία εκπαιδεύει στα σχολεία της μία νέα γενιά νεο-οθωμανών τζιχαντιστών

Στα χρόνια του φοβικού Μητσοτάκη οι Τούρκοι ζητάνε μέχρι και τη Μύκονο! Εθνική ταπείνωση

Ο Σαμαράς «ξεσκίζει» τα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη: «Διεθνές ξέπλυμα της Τουρκίας, με “Φιλίες” και κατευνασμούς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr