ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφορία, Φοροδιαφυγή,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο στόχαστρο της εφορίας θα βρεθούν 316.000 φορολογούμενοι μέσα στο 2014 στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρηματικού Σχεδίου Δράσης 2014-2015 του ΥΠΟΙΚ, το οποίο παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής».
Ήδη το υπουργείο Οικονομικών αρχίζει να σκιαγραφεί το φορολογικό προφίλ πολιτών και επιχειρήσεων, με πλήρη καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Στο πλαίσιο αυτού θα γίνονται συνεχείς διασταυρώσεις στοιχείων για καταθέσεις πιστωτικές κάρτες, ακίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλώσεις ΦΠΑ και τιμολόγια, ενώ ούτε οι συνταγές γιατρών δεν θα ξεφύγουν από το «μάτι» του «Μεγάλου αδελφού».
Οι έλεγχοι θα ενεργοποιούνται αυτόματα οι έλεγχοι προς κάθε κατεύθυνση σε περίπτωση που διαπιστώνεται δυσαρμονία ανάμεσα στα εισοδήματα που δηλώνονται και τα περιουσιακά στοιχεία.
Επίσης, θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο στοιχείο που υποδηλώνει φορολογητέα ύλη, όπως είναι η λίστα Ελλήνων ιδιοκτητών μεγάλων ακινήτων, κατόχων σκαφών αναψυχής ολλανδικού νηολογίου, εμβάσματα εξωτερικού, στοιχεία υποβαλλόμενα στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων κτλ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει 116.000 φορολογικούς ελέγχους πρόληψης και καταστολής μέσα στη χρονιά, όπως και άλλους 200.000 τελωνειακούς ελέγχους με αντίστοιχη βεβαίωση προστίμων και πολλαπλών τελών τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.























































