ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»
Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» - «Δεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες με σκοπό να ασκηθούν διώξεις για τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία δυνάμει του διεθνούς δικαίου.
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ατιμωρησία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας στα θύματα, ειδικά τα πιο ευάλωτα θύματα, τις γυναίκες, τα κορίτσια, τους ηλικιωμένους», είπε η κυρία Μπέρμποκ την Πέμπτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Στην εκδήλωση, που συντόνισε η Άμαλ Κλούνι, δικηγόρος ειδικευμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετείχαν αντιπρόσωποι της Ουκρανίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Εσθονίας, μεταξύ άλλων.
Κατά την κυρία Μπέρμποκ, το ζήτημα δεν είναι τα εγκλήματα αυτής της φύσης να διώκονται στην Ευρώπη και στην Ουκρανία μόνο, αλλά και σε χώρες όπως είναι η Μιανμάρ και η Αιθιοπία.
«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας, ανεξαρτήτως του πού διαπράττονται», έκρινε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.
Τον Μάρτιο, οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές άρχισαν να διενεργούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί από όλες τις πλευρές στην Ουκρανία.
Η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται εξάλλου υπέρ της έρευνας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα στην Ουκρανία, καθώς και της προσφυγής της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Για την κυρία Μπέρμποκ είναι κρίσιμο στις διαδικασίες αυτές να εξεταστούν οι ευθύνες τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και σε επίπεδο προσώπων για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, ως τα ανώτατα κλιμάκια της ρωσικής κυβέρνησης.























































