ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα χαιρετίζει το αίτημα της Οδησσού στην UNESCO

Η Ελλάδα χαιρετίζει το αίτημα της Οδησσού στην UNESCO
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα χαιρετίζει την κατάθεση, από τις Αρχές της Οδησσού στις υπηρεσίες της UNESCO, του φακέλου υποψηφιότητας για συμπερίληψη του ιστορικού κέντρου της Οδησσού στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής.

Η Ελλάδα στηρίζει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, την οποία επεσήμανε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ομιλία του απευθυνόμενος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO, στις 11 Οκτωβρίου 2022.

Ως γνωστόν, η Οδησσός έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας και με την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην Οδησσό, στις 12 Ιουλίου 2022, εξέφρασε την ενεργό υποστήριξη της χώρας μας στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Παράλληλα, παρέστη στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και των Κρατικών Αρχείων της Περιφέρειας της Οδησσού για την ψηφιοποίηση ελληνικού ενδιαφέροντος αρχείων με ελληνική χρηματοδότηση, καταλήγει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Η Ρωσία έπληξε τρία ακόμη εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)

Ρωσία: Επτά νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, από ουκρανική επίθεση με drone σε παραλία (βίντεο)

Τραμπ: Δεν υπάρχει συμφωνία για την κατασκευή πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Σταθερός στόχος παραμένει η επανένωση της Μεγαλονήσου» – ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος για λύση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...