Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Σε ισχύ ξανά η συμφωνία για τα σιτηρά – Η Ουκρανία έδωσε εγγυήσεις

Ρωσία: Σε ισχύ ξανά η συμφωνία για τα σιτηρά – Η Ουκρανία έδωσε εγγυήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απόφασή της να τεθεί εκ νέου σε ισχύ η συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η Μόσχα, δια του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως αναφέρεται «έχει λάβει τις σχετικές εγγυήσεις από την ουκρανική πλευρά».

Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο δηλώνει ότι η Ρωσία έλαβε γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον διάδρομο σιτηρών για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

«Χάρη στη συμμετοχή του ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς και στη βοήθεια της Τουρκίας, κατέστη δυνατό να ληφθούν οι απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία για τη μη χρήση του ανθρωπιστικού διαδρόμου και των ουκρανικών λιμανιών, που καθορίζονται προς το συμφέρον της εξαγωγής γεωργικών προϊόντων».

»Ειδικότερα, η ουκρανική πλευρά διαβεβαίωσε επίσημα ότι “ο Θαλάσσιος Ανθρωπιστικός Διάδρομος θα χρησιμοποιηθεί μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας και τις προβλέψεις του Κοινού Συντονιστικού Κέντρου”».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα τη συμφωνία με τη Μόσχα κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδα του κυβερνώντος κόμματος (AKP), επικαλούμενος επικοινωνία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

«Η κρίση των σιτηρών έχει τελειώσει» δήλωσε ο Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr