Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Μπαχρέιν και τις χώρες του Κόλπου «μια ιστορία επιτυχίας»

Νίκος Δένδιας: Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Μπαχρέιν και τις χώρες του Κόλπου «μια ιστορία επιτυχίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ αλ-Ζαγιάνι, συνάντησε ο Νίκος Δένδιας στη Μανάμα, όπου βρίσκεται για το «Manama Dialogue».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν στην Αθήνα τον Μάιο 2022.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων Ελλάδας- Μπαχρέιν και της συνεργασίας τους, ενώ δόθηκε εκ νέου έμφαση στην κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Υπέγραψαν ακόμη δύο μνημόνια μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών:

– Μνημόνιο κατανόησης για την απαλλαγή της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου σε διπλωματικά, υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια.

– Μνημόνιο κατανόησης στη διπλωματική εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως οι σχέσεις της Ελλάδας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν και με τις χώρες του Κόλπου, «είναι μια ιστορία επιτυχίας».

«Έχουμε δημιουργήσει έναν στενό δεσμό, έναν δεσμό που επιτρέπει τις αμοιβαίες επενδύσεις και την επικοινωνία μεταξύ των λαών μας» σημείωσε. Ακόμη επεσήμανε, πως με τον ομόλογό του έκαναν μια «μακρά ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

«Προετοιμάζω την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μπαχρέιν και την υπογραφή επίσης άλλων οκτώ συμφωνιών ανάμεσα στο Βασίλειο και την Ελληνική Δημοκρατία» δήλωσε.

«Από εκεί και πέρα, είχαμε μια συνολική κατόπτευση του κόσμου: τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα προβλήματα στην Ευρώπη, στην ασφάλεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά επίσης, τα προβλήματα στην Αφρική, στην υποσαχάρια Αφρική, στον Αραβικό Κόλπο.

»Και γενικά κάναμε μια πλήρη ανάλυση».

Πρόσθεσε τέλος, πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και για το τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την τουρκική προκλητικότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν – Τον δέχτηκε ο σύμμαχος Βασιλιάς

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου

Νίκος Δένδιας για 1821: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»

Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...