ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενεζουέλα: Τέλος ο Γκουαϊδό – Τον καθαίρεσε η παράταξή του

Βενεζουέλα: Τέλος ο Γκουαϊδό – Τον καθαίρεσε η παράταξή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απέσυρε την υποστήριξή της στον αυτοαποκαλούμενο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Αντιπρόσωποι από τρία από τα τέσσερα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την απομάκρυνση του Γκουαϊδό από την προσωρινή προεδρία και αποφάσισαν την ανάθεση της ευθύνης για την αυτοαποκαλούμενη προσωρινή κυβέρνηση στα χέρια μιας επιτροπής.

Ο Γκουαϊδό ήταν ο αυτοαποκαλούμενος μεταβατικός αρχηγός του κράτους από το 2019.

Ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο του 2019 μετά από τις εκλογές που η αντιπολίτευση χαρακτήρισε προϊόν νοθείας, αλλά έδωσαν τη νίκη στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και οι ΗΠΑ, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναγνώρισαν τότε τον Γκουαϊδό ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο, αλλά αυτός ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να επιβληθεί επί του Μαδούρο.

Πρόσφατα, η επιρροή του Γκουαϊδό συνέχισε να μειώνεται.

Εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024, η αντιπολίτευση θέλει τώρα να ανασυνταχθεί και ως εκ τούτου ψήφισε για την καθαίρεση του αρχηγού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενεζουέλα: Σε 1.450 οι νεκροί από τον σεισμό – 50.000 οι αγνοούμενοι

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 920 νεκροί – 2.980 τραυματίες- 50.000 αγνοούμενοι – Εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 νεκρούς

Σεισμός στη Βενεζουέλα: 589 νεκροί – 2.980 τραυματίες- 50.000 αγνοούμενοι – Εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 νεκρούς

Τραγωδία στη Βενεζουέλα: Φόβοι για δεκάδες χιλιάδες αγνοουμένους

Ευθύμιος Λέκκας: Ο σεισμός στο Καράκας ισοδυναμεί με 180 βόμβες Χιροσίμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr