ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ρεκόρ αγοράς ράβδων χρυσού κατέγραψε η Ρωσία, καθώς καθώς φορολογικές μειώσεις για τους κατόχους πολύτιμων μετάλλων ενθάρρυναν τον κόσμο να αποθηκεύει τον χρυσό ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του ρωσικοί υπουργείου Οικονομικών, οι Ρώσοι αγόρασαν πάνω από 50 τόνους ράβδων χρυσού το 2022, δέκα φορές περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά.
Η Μόσχα κατήργησε τον ΦΠΑ 20% στις συναλλαγές χρυσού για ιδιώτες τον Μάρτιο 2022 σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τον κόσμο από τη χρήση δολαρίων ΗΠΑ ως ασφαλές καταφύγιο.
Επίσης απάλλαξε τους πολίτες από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των κερδών που αποκτήθηκαν από την πώληση ράβδων χρυσού, ενισχύοντας περαιτέρω τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Οι ράβδοι χρυσού του ενός κιλού ήταν οι πιο περιζήτητες και αντιστοιχούν στο 60% αυτών που πωλήθηκαν την περσινή χρονιά.
Η κρατική VTB Bank ανακοίνωσε ότι πούλησε 33,8 τόνους ράβδων χρυσού σε πελάτες το 2022, με τους πελάτες να διακρατούν χρυσό αξίας 50 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ).
«Ο χρυσός ήταν μια καλή προστατευτική οικονομική λύση πέρυσι», δήλωσε ο Γεβγκένι Μπερεζνιόφ του τμήματος επενδυτικών προϊόντων της VTB.
«Οι πελάτες μετακίνησαν κεφάλαια σε αυτό το μέσο για να διαφοροποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποκομίσουν κέρδη κατά τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό τους».























































