Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές εφημερίδες ενοχλήθηκαν από τον Δένδια επειδή είπε τα πράγματα με το όνομά τους

Τουρκικές εφημερίδες ενοχλήθηκαν από τον Δένδια επειδή είπε τα πράγματα με το όνομά τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tο Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας όπου παρακολούθησε την λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στη συνέχεια είχε συνάντηση μιας ώρας με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη διάρκεια της παραμονής του στο Φανάρι, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν στην Ντόχα.

Αντιδράσεις από του Τούρκους για το… «Κωνσταντινούπολη» του Δένδια

Πάντως, στην Τουρκία υπήρξαν αντιδράσεις για το μήνυμα Δένδια στο twitter, επειδή ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο μήνυμά του για την επίσκεψη στο Φανάρι δεν έγραψε Istanbul αλλά Κωνσταντινούπολη και επειδή χρησιμοποίησε τον επιθετικό προσδιορισμό «οικουμενικό» δίπλα από το πατριαρχείο.

Μάλιστα, το θέμα πήρε διαστάσεις και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Εκλογικά σενάρια

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία ασχολούνται εκ νέου με τα προεκλογικά. Η Ακσενέρ αποχώρησε από το τραπέζι των έξι όντας αντίθετη στην υποψηφιότητα Κιλιντσάρογλου, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει αυξήσει τη δύναμή της στι 17%-20%.

Μάλιστα, τα σενάρια αναφέρουν ότι θέλει να είναι εκείνη υποψήφια πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα κερδισμένος της υπόθεσης μοιάζει ο Ερντογάν, που ελπίζει σε νίκη μετά την αποχώρηση της Ακσενέρ από το τραπέζι των… πέντε πλέον, οι οποίοι εντός της ημέρας θα ανακοινώσουν τον υποψήφιό τους.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, βρήκε την ευκαιρία να… βγει από πάνω, τονίζοντας ότι «Εμείς έχουμε ως μέλημα την επιβίωση και η αντιπολίτευση με την μοιρασιά», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνησή του κάνει προσπάθεια να οργανώσει τα πράγματα μετά τους φονικούς σεισμούς, και η αντιπολίτευση νοιάζεται μόνο για τις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...