ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η «Βάγκνερ» σταματά να παίρνει αιχμάλωτους πολέμου – Πριγκόζιν: «Να τους σκοτώνετε όλους»

Η «Βάγκνερ» σταματά να παίρνει αιχμάλωτους πολέμου – Πριγκόζιν: «Να τους σκοτώνετε όλους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Να τους σκοτώνετε όλους»: ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής μισθοφορικής δύναμης «Βάγκνερ» Γεβγκένι Πριγκόζιν ζήτησε από τους μισθοφόρους της να μην κρατούν πλέον Ουκρανούς αιχμαλώτους, αντιδρώντας σε ανάρτηση στο Telegram η οποία φαίνεται να παρουσιάζει την εκτέλεση μέλους της οργάνωσης από τον ουκρανικό στρατό.

«Δεν γνωρίζουμε πώς ονομαζόταν το αγόρι μας που τραυματίστηκε και σκοτώθηκε από τους απαίσιους Ουκρανούς.

»Αλλά θα σκοτώνουμε όλους όσοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης.

»Δεν θα κρατάμε πλέον αιχμαλώτους», τόνισε χθες ο Πριγκόζιν σε ηχητικό του μήνυμα στο Telegram.

Πρόκειται για αντίδραση σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε σε άλλο λογαριασμό του Telegram που στηρίζει τη «Βάγκνερ», στο οποίο ακούγεται μια συζήτηση μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών που ζητούν να εκτελεστεί μαχητής της οργάνωσης που κρατείται αιχμάλωτος.

«Όταν κρατάς έναν αιχμάλωτο, αρχίζεις να τον φροντίζεις.

»Tον φροντίζεις, δεν του κάνεις κακό και τον στέλνεις πίσω στο σπίτι του έπειτα από κάποιο καιρό, αφού τον ανταλλάξεις (με άλλον κρατούμενο) ή απλώς έτσι», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Η οργάνωση «Βάγκνερ», που κατηγορείται για διάφορες ωμότητες στο πεδίο της μάχης όπου κι αν έχει αναπτυχθεί ανά τον κόσμο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάληψη του Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται ότι κακομεταχειρίζονται αιχμαλώτους πολέμου.

Στα μέσα Απριλίου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καταγγείλει τις ενέργειες των Ρώσων «τεράτων», μετά την ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό ενός Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου.

Ο Πριγκόζιν είχε απορρίψει τις κατηγορίες μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης και ενός λιποτάκτη της «Βάγκνερ», σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες του αποκεφαλισμού ανήκαν στην ομάδα του.

H νέα δήλωση Πριγκόζιν έρχεται καθώς οι νεκροί, τραυματίες και αιχμάλωτοι στις τάξεις της «Βάγκνερ» αγγίζουν αδιανόητους αριθμούς, με την αποκάλυψη τεράστιων νεκροταφείων ειδικά για τους μισθοφόρους σε διάφορα σημεία της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Ξένες πολιτοφυλακές σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη

Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας, παρακάμπτοντας τον αποκλεισμό του Ορμούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr