ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), Διπλωματικό Σώμα, Εσθονία, Κώστας Μπαλωμένος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, την Πέμπτη 04 Μαΐου 2023, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Εσθονίας στην Ελλάδα κα Karin Rannu.
Κύριος άξονας της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Εσθονίας και η εξέταση του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ευρώπη, την Ανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο όπως αυτό διαμορφώνεται έπειτα από τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Αναλυτικότερα, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΠΕΑΔΣ και η κ. Πρέσβης της Εσθονίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για:
Τις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον.
Την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής.
Τις προκλήσεις και απειλές ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες ως κ-μ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Τις προετοιμασίες των δύο χωρών για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η οποία θα διεξαχθεί στο Βίλνιους τον προσεχή Ιούλιο.
Την από κοινού συμμετοχή και ενεργό δραστηριότητα των δύο χωρών στα προγράμματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας/ Permanent Structured Cooperation (PESCO) και DIANA στο πλαίσιο της της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Την ενεργό συνεισφορά της Ελλάδας στο Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας της Εσθονίας /Cooperative Cyber Defense Centre of Excellence (CCD CoE).
Επιπρόσθετα, ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος και η κα Karin Rannu σε συνέχεια του εξαιρετικού διμερούς επιπέδου της Ελληνο – Εσθονικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, διερεύνησαν τρόπους βελτίωσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Κλείνοντας, τονίστηκε από κοινού, η σημασία της προοπτικής δημιουργίας ενός ισχυρού διπλωματικού και αμυντικού άξονα Ελλάδας – Εσθονίας τόσο στην ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ.
























































