ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπεν Γουάλας, Ουκρανία, Ρίτσι Σούνακ, Ρωσία,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε μίνι μάρκετ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
To Ηνωμένο Βασίλειο «δεν είναι η Amazon», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας στέλνοντας το μήνυμα στην Ουκρανία, ότι θα μπορούσε να δείξει περισσότερη «ευγνωμοσύνη» στους συμμάχους της, για τον εφοδιασμό της με όπλα.
«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος θέλει να βλέπει ευγνωμοσύνη» είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Γουάλας, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους.
«Κάποιες φορές πρέπει να πείσουμε χώρες να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους.
»Ναι, αυτός ο πόλεμος είναι ένας ευγενής πόλεμος (…) αλλά κάποιες φορές πρέπει να πείθουμε τους κοινοβουλευτικούς (σ.σ. βουλευτές και γερουσιαστές) στις ΗΠΑ.
»Πρέπει να πείθουμε πολιτικούς αξιωματούχους που, σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο», σχολίασε.
Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, ο Γουάλας εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του όταν, σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρσι στην Ουκρανία, του δόθηκε ένας «κατάλογος όπλων» τα οποία χρειάζεται το Κίεβο.
«Ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon. Τους το είπα πέρσι, όταν ταξίδευα επί 11 ώρες για να μου δώσουν έναν κατάλογο», τόνισε.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, προσπάθησε από την πλευρά του να ρίξει τους τόνους.
«Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως στην απίστευτα συγκινητική ομιλία του στο (βρετανικό) κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος (…) Ξέρω ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι ευγνώμονες για τη στήριξη μας, για την υποδοχή που επιφυλάξαμε σε πολλές ουκρανικές οικογένειες», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.























































