ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,


















































Βανς εναντίον Ρούμπιο: Μέσα στη μάχη του Λευκού Οίκου για το Ισραήλ, το Ιράν και το 2028
Το Αζερμπαϊτζάν απαίτησε από το Ισραήλ να ανακαλέσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία
Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία - Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ
Η ΕΛ.Α.Σ. συνέτριψε τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του PowerPoint Μητσοτάκη - Διέλυσε την οικονομία, τον λαό και την πατρίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τον ρόλο του διαπραγματευτή με τη Χαμάς ανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίοι κρατούνται από την παλαιστινιακή τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.
«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων με εντολή του (προέδρου της Τουρκίας) Ερντογάν», δήλωσε στο AFP αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.
Δεκάδες Ισραηλινοί και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις αιφνιδιαστικές επιδρομές που εξαπέλυσαν το Σάββατο στο ισραηλινό έδαφος.
Η γερμανική κυβέρνηση, τα γνωστά σούργελα, απηύθυνε έκκληση στο Κατάρ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής να αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.
Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει εκφράσει τη βούλησή του να μεσολαβήσει για την εκτόνωση της κρίσης, έχει επικοινωνήσει με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Μέση Ανατολή.
Το βράδυ της Τετάρτης 11/10, επικοινώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, καθώς και με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ωστόσο, παρά την υποτιθέμενη αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, ο πρόεδρος Ερντογάν κατήγγειλε την Τετάρτη πως «το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί από αέρος και απειλεί να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση.























































