ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
H Ελλάδα είχε και τον Απρίλιο τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, εκθέτοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που επιμένουν για «εισαγόμενο» πληθωρισμό και παράλληλα αποδεικνύουν ότι τα δήθεν μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν συνολικά με ετήσιο ρυθμό 5,3%, οριακά χαμηλότερο από το 5,4% του Μαρτίου, ενώ στην Ευρωζώνη η αύξηση ήταν 1,9% από 1,8% τον Μάρτιο.
Υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων είχε μόνο η Μάλτα (5,9%), ενώ τον αμέσως υψηλότερο μετά την Ελλάδα είχε η Ισπανία (4,8%).
Τη μεγαλύτερη συμβολή στην ακρίβεια έχουν τα νωπά (μη κατεργασμένα) τρόφιμα, παρά τη μικρή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής τους στο 6,9% από 7,3% τον Μάρτιο.
Σημειώνεται ότι στην Ευρωζώνη, οι τιμές των νωπών τροφίμων ήταν αυξημένες κατά 1,2% μετά τη μείωσή τους κατά 0,5% τον Μάρτιο.
Οι τιμές των επεξεργασμένων τροφίμων επιταχύνθηκαν, με ρυθμό αύξησης 4,6% έναντι 4,5% τον Μάρτιο.
Αντίθετα, στην Ευρωζώνη επιβραδύνθηκαν στο 2,5% από 3%.
Η Eurostat επιβεβαίωσε σήμερα την πρώτη εκτίμηση της για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή.
Στην Ελλάδα, ο γενικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,2% από 3,4% τον Μάρτιο και ήταν ο τέταρτος υψηλότερος στην Ευρωζώνη και ο έβδομος υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 2,4%.























































