ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΗΠΑ-Ιράν: Χερσαία εκστρατεία υψηλής έντασης διάρκειας 60 ημερών
Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «αδελφή» με τους Μουλάδες του Ιράν
Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)
Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν γαλλικά όπλα για να χτυπήσουν οποιεσδήποτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία αποτελούν απειλή για την Ουκρανία, αλλά όχι το Κρεμλίνο.
Αυτό δήλωσε ο Εμμανουέλ Μπον, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Γάλλου προέδρου, σε σχόλιο στην Ukrinform στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος με γαλλικά όπλα – αυτό ανακοινώθηκε δημόσια», είπε.
Και αμέσως διευκρίνισε: «αλλά εννοώ, είπαμε – δεδομένου του γεγονότος ότι οι Ρώσοι μετακινούν στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία με στόχο να διεισδύσουν στην Ουκρανία, είναι απαραίτητο και λογικό να επιτραπεί στους Ουκρανούς να χτυπήσουν αυτές τις δυνάμεις».
«Υπάρχει λοιπόν μια ορισμένη απόχρωση, η οποία είναι ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό που τους δίνουμε για να χτυπήσουν στόχους που οι Ρώσοι κινητοποιούνται για να τους χρησιμοποιήσουν και για να συνεχίσουν τον πόλεμο.
»Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να χτυπήσουν αύριο το Κρεμλίνο», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαΐου έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει τα χτυπήματα της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος.























































