ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορινθία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, Πυρκαγιά, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΣΥΡΙΖΑ, Φωτιά,


















































Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Προφανώς, πρέπει να είμαστε μετρημένοι, αλλά υπάρχει η υποχρέωση να αναδεικνύονται τα ζητήματα», ανέφερε ο προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την πυρκαγιά στο Ξυλοκαστρο με τους δυο νεκρούς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
«Διότι αν σβήσει η φωτιά, αν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας και επιστρέψουμε στη συζήτηση για τα τρέχοντα της επικαιρότητας, θα έχουμε βάλει το ζήτημα στην άκρη και απλώς θα περιμένουμε την επόμενη καταστροφή», πρόσθεσε.
«Αυτήν την ώρα δίνουν τη μάχη με τη φωτιά εξουθενωμένοι πυροσβέστες, η Πυροσβεστική μας έχει 4.000 οργανικά κενά, το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ καθυστέρησε δύο χρόνια να ξεκινήσει -αν ξεκινούσε κανονικά θα ολοκληρωνόταν το 2025- από το 2021 και μετά έχουμε 4 εκατομμύρια καμένα στρέμματα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «σε χθεσινή του ανάρτηση ο κ. Μητσοτάκης διαφήμιζε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ» και «δήλωνε ικανοποιημένος γιατί θα παραλάβουμε πριν από την επόμενη αντιπυρική περίοδο μόνο 150 νέα οχήματα, όταν πάνω από τα μισά υπάρχοντα πυροσβεστικά είναι 20 και 30 ετών».
«Δεν είναι απλώς οι ελλείψεις.
»Είναι η στρατηγική επιλογή μη υποστήριξης της Πυροσβεστικής, ενώ υπήρχαν οι διαθέσιμοι πόροι και η δυνατότητα να διοχετευτούν πάρα πολλά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:
«Από το 2020 ως σήμερα το κόστος των φυσικών καταστροφών ανέρχεται 6 δισ. ευρώ και το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ είναι στα 2 δισ. ευρώ.
»Πόσο καλύτερο είναι το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν».
























































