ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρκ Ρούτε, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, υποδέχθηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε (Mark Rutte) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην πρώτη επίσκεψή που πραγματοποιεί στην Ελλάδα με την νέα ιδιότητά του.
Ο κ. Δένδιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ρούτε και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες.
Παρόντες στην υποδοχή και στις συνομιλίες που ακολούθησαν ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Πρέσβυς ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης.
Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις σχετικά με τις σχέσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, όπως και για τις σχέσεις της Ελλάδας με τα κράτη–μέλη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέδειξε από την πλευρά του τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επισημάνθηκε ακόμα η σημασία της ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας και της Καινοτομίας για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


























































