ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τη Βοηθό Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Ζήτημα

Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τη Βοηθό Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Ζήτημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με την Βοηθό Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Rosemary DiCarlo, που είναι αρμόδια για τις Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις.

Η κα DiCarlo επισκέφθηκε την Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Άγκυρα για την προετοιμασία της επικείμενης άτυπης συνάντησης σε διευρυμένη σύνθεση, στο πλαίσιο των προσπαθειών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την ομόφωνη ανανέωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP), μια προσπάθεια στην οποία η Ελλάδα επένδυσε ιδιαίτερη εργασία, ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας υπέρ μιας λύσης που βασίζεται στη δημιουργία μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά της, η κα DiCarlo επεσήμανε ότι ο Γενικός Γραμματέας παραμένει αφοσιωμένος στο Κυπριακό Zήτημα και εργάζεται για την επίτευξη απτών αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελλάδα για τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ενημέρωσε τον κ. Γεραπετρίτη για τις τρέχουσες προετοιμασίες όσον αφορά την επικείμενη άτυπη πενταμερή συνάντηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Στις 19 Μαΐου ο Χριστοδουλίδης αποκαλύπτει μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι

Αυτοκινητοπομπή αναχώρησε από τη Δυτ. Λιβύη για τη Γάζα – Τουρκικός στολίσκος με «ακτιβιστές» πλέει προς τη Γάζα

Bloomberg: Νομοσχέδιο με υπερεξουσίες στον Ερντογάν για χάραξη ΑΟΖ 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως

Νίκος Δένδιας: Όλα μας τα νησιά έχουν δικαιώματα – Οι αναθεωρητικές βλέψεις παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...